Welke wijn bij de barbecue

juni 24, 2021 - Natascha Braamskamp

Comments are off for this post.

Op een warme zomerdag de barbecue aanzetten klinkt voor velen als muziek in de oren. Dit doen we vaak met vrienden en/of familie en vrijwel iedereen houdt ervan. Of je nu kiest voor vlees, vis of een vegetarische barbecue en wijntje erbij smaakt altijd goed! Maar welke wijn past nou eigenlijk het best bij een barbecue? Is dit rode wijn of juist weer witte wijn? Ben je benieuwd? Blijf dan vooral verder lezen!

Welke wijn bij vlees

Rundvlees

Een biefstuk op de barbecue wordt vaak gegeten. Bij een biefstuk is het lekker om er 1 te kiezen met een wat hogere zuurgraad en veel tannines. Tannines worden door de eiwitten uit het stukje vlees soepel van smaak. Ga hierbij voor een lichte of medium stevige wijn. Wijnfantasie heeft een groot aanbod van dit soort wijnen!

Varkensvlees

Dit werd en wordt nog steeds veel gegeten bij een barbecue. Zo worden er vaak pulled porks, sparibs of speklapjes op de barbecue gelegd. Hiervoor raden wij jou aan om een soepele rode wijn te nemen. Deze smaken altijd goed bij een wat vettere vleessoort. 

Kip

Bij kip smaken meerdere wijnen goed! Zo kan je voor een witte wijn gaan maar ook voor een rode wijn. Ga je voor de rode wijn? Dan raden wij jou aan om een fruitige variant te kiezen. Dit sluit weer goed aan bij de wat subtielere smaak van de kip. Ben je van plan om voor een witte wijn te gaan? Dan raden wij jou aan om een volle witte wijn te nemen. Dit gaat goed samen met de smaak van de kip.

Welke wijn bij vis

Gerookte vis

De sterke smaak van een stukje gerookte vis op de barbecue laat zich niet snel overheersen door een heerlijke wijn. Daarom is het van belang om hierbij voor een krachtige wijn te kiezen.

Gegrilde vis en andere schaal- en schelpdieren

Dit is voor vele van ons erg bijzonder en lekker omdat we dit vaak eten bij de wat specialere gelegenheden. Dan zou het zonde zijn om hierbij de verkeerde keuze in wijn te maken! Ga daarom bij deze gerechten altijd voor een witte frisse wijn. Deze gaan goed samen met de frisse smaken van de vis.

Natascha Braamskamp