Waarom iedereen een elektrische fiets zou moeten hebben

oktober 18, 2021 - Natascha Braamskamp

Comments are off for this post.

Bedoelen we met iedereen, echt iedereen? Dat is toch wel een beetje gek, is het niet? Niets is minder waar. De e-bike wordt door steeds meer mensen aangeschaft.

Het is ook niet zo gek want de elektrische fietsen worden steeds moderner en de prijzen dalen nog steeds. Wat we willen is een betaalbare, elektrische fiets om heerlijk mee te fietsen naar school of naar je werk. En natuurlijk op een mooie zomerse dag heerlijk naar het strand. E-bikes zijn allang niet alleen meer voor oudere mensen, die tijd is geweest. Een e-bike is wat je nodig hebt! We geven je een paar redenen waarom jij ook stiekem een e-bike wilt.

Het is ontzettend leuk: fietsen op een e-bike

Heerlijk om op je stalen ros te springen en binnen een mum van tijd te zijn waar je moet zijn. Iedereen inhalen onderweg met een supersnelle sportieve e-bike is hartstikke leuk. Wanneer je niet tegen de wind in moet trappen is fietsen gelijk een heel stuk leuker.

Altijd de wind in de rug

Met een elektrische fiets trap je met gemak tegen iedere windvlaag in. Je wordt minder snel moe en je houdt er lekker de vaart in. Zelfs op een stormachtige herfstige dag zal jij niet meer met tegenzin naar buiten kijken en bedenken dat je weer moet fietsen. Je doet dit nu op een heel makkelijke manier.

Fietsen in stijl

De elektrische fietsen van nu hebben echt geen suf imago meer, dat is echt niet zo. Er zijn steeds meer en meer moderne, elektrische fietsen waaronder ook de stadsfietsen voor jongeren. Met een accu en een motor die geheel geïntrigeerd is in de fiets zelf zijn de e-bikes steeds slechter te onderscheiden van een gewone fiets.

Gezonder om te fietsen, zelfs op een e-bike

Moet je een lange afstand afleggen iedere dag? Vermijd je liever het OV? Je hebt helemaal gelijk. Op een elektrische fiets merk je niet eens dat je moeite doet om vooruit te komen. De fiets ondersteunt jouw beweging door de trapondersteuning en je gaat met een lekker vaartje vooruit. Het is gezonder om op een elektrische fiets te rijden dan een scooter of auto te pakken. Dus dat pak je ook nog eens mee als je voor een elektrische fiets kiest.

Pimp die fiets!

Vind je dat jouw elektrische fiets wel een upgrade mag hebben dan kan je ontzettend veel accessoires kopen om jouw fiets in jouw stijl af te stijlen. Er komen steeds meer producten op de markt voor elektrische fietsen omdat er ook steeds meer verkocht worden. Fabrikanten spelen daar handig op in en zo hebben wij lekker veel keus om de fiets helemaal te stijlen zoals wij dat graag zien. Een leuk voorrekje, een stoere fietstas of een bagagedrager, het kan allemaal!

 

Wil je graag eerst ervaringen van anderen lezen over de goedkoopste kwaliteit e-bikes? Lees dan de fietsen reviews amslod of kijk naar amslod.nl fietsen ervaringen.

 

Natascha Braamskamp